A kettős repülésirányítás fontosságáról

Az elmúlt években megnőtt a kiskereskedelemben kapható, távvezérelt repülőgéprendszerek (RPAS) száma. Ezeknek a légi járműveknek, azaz drónoknak, a bevezetése sokkal működőképesebbé válhat világszerte, a műszaki éstechnológiai fejlődés eredményeként.

Korábban a pilóta nélküli légi járműveket (UAV) elsősorban a katonaság használta; prioritássá vált azonban az állami és a magánszektor, a mezőgazdaság és a könnyűipar szegmenseinek felhasználása, az UAV-ok kereskedelmi felhasználása. Az ilyen alkalmazások teljesítése eltérő megvalósítási megközelítést igényel a drón konfigurációja, paraméterei és vezérlési módjai tekintetében.

Dual Operation Mode, vagyis kettős repülésirányítás

A légiközlekedés-védelem legkritikusabb szempontja a más légtérfelhasználókkal kapcsolatos esetleges viták és balesetek megelőzése. A repülési ágazat biztonsági szabályainak végrehajtása elsősorban az élő utasok védelmét szolgálja. A jelenlegi szabályozások nem csak a levegőben utazók életének megőrzéséről szólnak, hanem a földön tevékenykedő személyek biztonságáról is.

Ez a kérdés fontos a drónokkal való légi szállítás során is. Elsődleges célja a biztonság megőrzése mind a levegőben, mind a földön. Figyelembe véve, hogy a Matrice 300 RTK kettős repülésirányítású megoldása a legelőnyösebb lehetőség a küldő és a fogadó fél biztosítására is.

A légi szállítási szolgáltatásokra egyre több megoldás születik a mindennapi életben. Mindazonáltal a biztonság és a védelem fontos előírásait mindig alkalmazni kell. Az alábbi videóban megfigyelhető az alapvető biztonsági szabályok megsértésével járó következmények:

A drónos szállítás rosszul is el tud sülni.

A Loricatus Kft. biztonságosan alkalmazható drónra szerelhető eszközt hozott létre szállítás céljából. A kettős repülésirányítás a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja, ahol a feladó és a fogadó egyaránt irányíthatja a repülést, és megbizonyosodhat arról, hogy a leszállított tétel biztonságosan és sikeresen eljut a végső célhoz.

Az alábbi kérdések merülnek fel a távolivezérlés tekintetében, amennyiben a fogadó fél nem veszi át az irányítást:

 

-       A feladó kommunikációja a fogadó féllel hogy van megoldva?

-       Honnan tudja a fogadó fél, hogy a drónt megközelítheti, ha nincs ráhatása a drón irányítására.

-       A drón mely részeihez nyúlhat hozzá a fogadó fél?

-       Mely ponton állíthatjuk, hogy a szállítás megtörtént, a rendelés lezárult?

-       Mikor kell a fogadó félnek biztonságos távolságba távolodnia a dróntól?

-       A fogadó fél bevonása nélkül, honnan tudja a küldő fél, hogy a mesterségesintelligencia hol szálljon le? (A postás is a levél címzéséből tudja, hova kell bedobja a levelet.)

-       A leszálló hely magán-, vagy közterület?

-       Ha az MI nem talál leszálló területet, mennyi ideig várakozhat a levegőben az akkumulátor merülés szempontjából?

-       A kézbesítést követően mikor szállhat fel újra a drón?

-       Ha mégis lemerül a drón a kézbesítés végére, ki megy érte, vagy ki tölti fel újra?

Az alábbi kérdések merülnek fel a távvezérlés tekintetében, amennyiben a fogadó fél nem veszi át az irányítást:

A kutya és a drón esete. Ez is megtörténhet, ha nincs aki felügyelje a leszállást.

Ahogya repülőtereken is fogadja egy személyzet a repülőket, úgy a drónos szállításánál is elvárható, hogy legyen egy beavatott fogadó fél.

A kettős repülésirnyítás, tehát a felelősség átadás-átvételének lehetősége koncepciális megoldást nyújt a fent említett kérdésekre.

Ha a fogadó fél képes irányítani a drónt, ő minden, a repülés során felmerülő változót el tud bírálni és a csomagot is megkapja. A kettős repülésirányítás szélesebb jeltartományt képes biztosítani, ezáltal növelve a drón repülési távolságát. A drón nagyobb távolság megtételére való képessége lehetővé teszi a legkockázatosabb küldetések végrehajtásárais. Még biztonságosabbá teszi ezt, hogy mind a feladó, mind a vevő folyamatosan figyeli a repülést az FPV kamerán keresztül.

További cikkeink

Miért van szükség a biztonsági zsákra?

Valóban csak egy biztonsági zsákkal tudunk biztonságosan repülni? Írásukban említett tragikus baleset alkalmas a kérdés tisztázására.

Részletek...

Pályázatot hirdet a Loricatus Kft!

Home office? Kényszerszabadság? Online oktatás? Ne unatkozz a harmadik hullám alatt sem! Ásd bele magad a drónos szállítás lehetőségeibe és nyerj! A részletekről pályázatunk leírásában olvashatsz.

Részletek...

Loricatus Delivery Box bevetésen

Mire használja a Nimród Special Rescue csapata a Loricatus Delivery Box-ot? Írásunkban három különböző felhasználási területről is olvashat.

Részletek...