Miért van szükség a biztonsági zsákra?

Egy tragikus eset mindenkinek újból megtanította a biztonság fontosságát.

Természetesen rendkívül helytelen a biztonság szempontjait csak akkor figyelembe venni, ha valamilyen baleset történik.

Iszonyatos katasztrófa történt 2013. április 29-én, amikor megfigyelték, hogy a Boeing 747-400 BCF (N949CA), amelyet a National Airlines ISR 95NQ hívójel alatt üzemeltetett NCR102 néven az afganisztáni Bagram légibázistól a Dubai World Central-ig tartó teherjárat orra a nappali felszállást követően szinte azonnal rendellenes módon felemelkedett a nehéz rakomány hirtelen elmozdulása miatt. Ezt a halálos baleset egy nem megfelelően rögzített aknabiztos, rajtaütés védett jármű (MRAP) rosszul rögzítése okozta. A gépek átestek a válaszfalon, letiltva ezzel két hidraulikus rendszert, és a repülőgép teljesen irányíthatatlanná vált.

Felvétel a katasztrófáról.

A Loricatus Kft. egy speciális biztonsági zsákot tervezett a csomag tartalmának szállítás közbeni stabilitásának biztosítására. A szállítandó elemeket rögzíteni kell a szállítódobozban, hogy elkerüljük a törékeny tárgyak sérülését, és az esetlegesen folyékony halmazállapotú elemek kifolyását.

A biztonsági zsák használatának okai nyilvánvalóak a drónpilóták számára, és továbbra is döntő fontosságúak a művelet során. Az instabil és rögzítetlen tárgyak a drón megremegését és stabilitásának elvesztését okozhatják, ami káros hatással lehet a repülésre. Mivel a szállítás során az időjárási körülmények kiszámíthatatlanok lehetnek, mint az oldalszél vagy eső, valamint a drón viselkedése különböző helyzetekben, például fékezés, kanyarodás, emelkedés vagy süllyedés esetén, egy instabil tárgy negatív módon befolyásolhatja a repülést. Ezen okokból kifolyólag a Loricatus Kft. ajánlja a biztonsági zsák használatát minden szállítás során. A táska a tépőzárral rögzíthető a Loricatus szállító egységben.

Az alábbi videó hivatott bemutatni a biztonsági zsák működését:

Folyékony anyag szállítását teszteltük.

Kérjük, legyen elővigyázatos, tartsa be a biztonsági szabályokat, és tegye biztonságossá és élvezetessé a drón reptetést!

További cikkeink

A kettős repülésirányítás fontosságáról

Miért döntöttünk úgy, hogy szállító egységünket a Matrice 300 típusú drónra fejlesztjük? A kettős repülésirányítás lehetősége biztosítja számunkra a felelősségteljes szállítást.

Részletek...

Pályázatot hirdet a Loricatus Kft!

Home office? Kényszerszabadság? Online oktatás? Ne unatkozz a harmadik hullám alatt sem! Ásd bele magad a drónos szállítás lehetőségeibe és nyerj! A részletekről pályázatunk leírásában olvashatsz.

Részletek...

Loricatus Delivery Box bevetésen

Mire használja a Nimród Special Rescue csapata a Loricatus Delivery Box-ot? Írásunkban három különböző felhasználási területről is olvashat.

Részletek...