Loricatus drone delivery box - kezdetek

Hosszú ideje foglalkoztatott bennünket a drónos szállítás lehetősége. A DJI által piacra dobott, Matrice 300 RTK nevet viselő drón megjelenéséig az ötletünk pusztán ötlet maradt.

Az M300 megjelenésével lehetővé vált a drón felügyeletének és kezelésének átadása a drón reptetése közben. Emellett az újítás mellett mi sem mehettünk el szó nélkül, így elkezdtük kidolgozni a biztonságos szállítás alapjait.

Előzmények:

A drónos szállítás, vagy másként a drónokkal történő szállítás széleskörű elterjedésének időpontja érezhetően közeledik, tehát a társadalmi és technológiai igények egyre inkább alátámasztják ennek a műfajnak a kifejlesztését. A Loricatus Kft. mint drónokkal tevékenykedő szakcég, célként tűzte ki a szervdonorok és vér szállítását, mint jövőbe mutató megoldást. A téma kifejlesztése szerteágazó szakmai kompetenciákat követel. Műszaki, jogi, logisztikai, és biztonsági szempontokat is figyelembe kell venni.

Koncepció:

A Loricatus Kft. drónokkal történő szállítási koncepciója szembe megy az általános koncepciókkal. A Loricatus a hétköznapi életbe integrálva zárt rendszerű szállítást priorizál. A zárt rendszerű szállítás lényege, hogy az indító és a fogadó fél képzett személyzetből áll, valamint a leszálló helyek és az útvonal is kötött. A zárt rendszerű szállítás a jelenlegi, elérhető árú technológiákkal könnyedén megvalósítható megoldás lehet. A feladó és fogadó helyek közt a zártláncú szállítás fix légtér igényétjelenti, ami európai viszonylatban az általános légtérgazdálkodás szempontjából előnyös az adminisztráció tekintetében. Az indítás és fogadás felügyelete repülés biztonsági szempontok miatt feltétlenül fontos. A kezelő biztosan kontaktusba kerül a géppel, így ésszerű, ha a szállítmányt a kezelő rögzíti a drónhoz. Ugyanígy ésszerű, hogy érkezéskor a kezelő képes biztonságosan leválasztani a drónról a szállítmányt. A szállítmányozás hétköznapi és természetestulajdonsága, hogy a járművek közti anyagmozgatást felügyelni kell. Afelügyelet és esetleg rakodás ilyen szállítási módnál emberi erővel történik,ezért szintén a drónt kezelő személy lesz az, aki átveszi a dobozt, odaviszi a géphez és rögzíti.

Példa:

Egy laboratórium-kórház közti szállításnál, a drón kezelője a laborban felveszi a dobozt, kiviszi a felszállóhelyre és indítja a gépet. A drón képes autonóm repülést végezni, de a kezelő figyeli és felül tudja bírálni. A levegőben lévő drón felügyeletét és kezelését a levegőben a feladó átadja a fogadó félnek, aki átveszi a feladatot és a felelősséget is. A levegőben történt átvételt követően az autonóm repülésből leszáll a drón, és a fogadó fél leszereli a drónról a szállítmányt. A fogadó fél a drón leszállóhelyét elhagyja és a dobozt átadja a megfelelő helyen, a példánál maradva a kórházműtőjében. A kezelő visszatér a drónhoz, kikapcsolja, akkumulátort cserél, vagy visszaküldi a gépet a feladónak.

Jól látszik, hogy a szállítás kiegészítő tevékenységei feltétlenül indokolják az emberi beavatkozást, ezért a koncepció szerint az autonóm repülés felügyeletére elengedhetetlen az élő erő. Jelen koncepcióalkalmas arra is, hogy a célhelyek létrehozásával, akár több leszállóhely jöjjön létre egyfajta drónos légikikötőként.

Elérkeztünk a drónosszállítás hajnalához és szeretnénk az első sorból köszönteni a felkelő napot. Ez a lehetőség csak arra vár, hogy az emberek kezébe adják.

További cikkeink

A kettős repülésirányítás fontosságáról

Miért döntöttünk úgy, hogy szállító egységünket a Matrice 300 típusú drónra fejlesztjük? A kettős repülésirányítás lehetősége biztosítja számunkra a felelősségteljes szállítást.

Részletek...

Miért van szükség a biztonsági zsákra?

Valóban csak egy biztonsági zsákkal tudunk biztonságosan repülni? Írásukban említett tragikus baleset alkalmas a kérdés tisztázására.

Részletek...

Pályázatot hirdet a Loricatus Kft!

Home office? Kényszerszabadság? Online oktatás? Ne unatkozz a harmadik hullám alatt sem! Ásd bele magad a drónos szállítás lehetőségeibe és nyerj! A részletekről pályázatunk leírásában olvashatsz.

Részletek...