A budai Vár Oroszlános udvarának drónos felügyelete

cél
A Budai Vár Oroszlános udvarában folyó építkezés drónos felügyelete
időpont
2020. augusztus
időtartam
30 nap
helyszín
Magyarország, Budapest
megrendelők
/

Feladat

A cél az Oroszlános Udvarban folyó munkálatok során a biztonsági őrök munkájának támogatása volt. Emellett folyamatosan, élőképen kellett ellenőrizni az építkezésen a mellény-, és sisakviselést, illetve a szállítmányok mozgását.

Kihívás

Egy drón önmagában egyszerre maximum 30-40 percet képes egy helyben lebegve közvetíteni, így tehát nem lehet biztosítani a folyamatos ellenőrzést. Szükség volt a drón által felvett képek azonnali közvetítésére, illetve automatikus elemzésére is.

Megoldás

Egyedi biztonsági rendszerünket integráltuk a hagyományos biztonságtechnikai rendszerbe. A drónt a levegőben töltött idejének meghosszabbítására egy állandó áramforrást biztosító kábelre kötöttük. Az adatokat saját fejlesztésű Loricatus közvetítő egységünk segítségével élőben sugároztuk és - az előre megadott paraméterek alapján - a beépített mesterséges intelligenciával automatikusan elemeztük.

Amivel nekivágtunk a projektnek

Elistair (kábel egység, ami folyamatos áramforrást biztosít a drónnak)

DJI Matrice 210 V2 RTK drón

Elistair Air module (kábelhez szükséges akkumulátor)

mesterséges intelligencia

monitor

saját fejlesztésű stream egység

Eredmények

A drónunk által felvett kép plusz biztonsági kameraként szolgált a meglévő kamerák mellett. A biztonsági őrök munkáját támogatta azáltal, hogy az előre megadott paraméterek mentén – például vonalátlépés, mellény vagy sisak hiánya – automatikus riasztást adott le. A drón képét folyamatosan streameltük, így a felsővezetők saját okoseszközeiken, élőben kísérhették figyelemmel a munkálatokat.

Főbb tapasztalataink

A drónnal napközben pár óránként le kellett szállnunk, hogy pihentessük az akkumulátorokat.Érdekességek

Műemlékvédelmi környezetben, több, rendőrségi egység által őrzött épület közelében is engedélyt kaptunk a munkánk elvégzésére. Biztonsági rendszerünk a megfelelő engedélyek birtokában bárhol jogszabályoknak megfelelően működtethető.

További projektjeink

A budai Vár Oroszlános udvarának drónos felügyelete

Részletek...

Balaton-part teljes dokumentációja

Részletek...

Érsekvadkerti köztemető felmérése

Részletek...

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia

Részletek...

Vestibulum metus sapien, mattis eget nibh ut,nos Sed nec

Részletek...
Holman Ágoston
ügyvezető

Egyedi projekteket valósítunk meg! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Oszd meg velünk, hogy melyik szakterületen, és milyen jellegű kockázatelemzési, adatgyűjtési támogatásra lenne szükséged, hogy személyre szabott termék- és szolgáltatáscsomagot tudjunk kialakítani számodra.

Kapcsolat