Érsekvadkerti köztemető felmérése

cél
Érsekvadkert köztemetőjének felmérése, a sírokon szereplő adatok listázása
időpont
2019. június
időtartam
5 nap adatfelvétel, 20 nap utómunka
helyszín
Magyarország, Érsekvadkert
megrendelők
Érsekvadkerti Polgármesteri Hivatal
drónnal 5+20 nap
/
manuálisan 105+ nap

Feladat

Az érsekvadkerti köztemető nyilvántartási rendszere olyan elavult volt, hogy a benne szereplő adatok alapján nem volt alkalmas a sírok bérleti díjának kiszabására. Az Érsekvadkerti Polgármesteri Hivatalnak ezért szüksége volt a temető felmérése. Egy olyan dokumentáció elkészítése volt a cél, ami alapján a temető tényleges állapota összehasonlítható a rendelkezésre álló önkormányzati adatokkal, hogy frissíteni tudják a nyilvántartási rendszert.

Kihívás

Hatalmas mennyiségű, hiányos és kényes adatbázis aktualizálására volt szükség.

Megoldás

Könnyen átlátható, fénykép alapú helyszíni áttekintés elkészítésére törekedtünk, aminek a segítségével akár 3D-s megjelenítésben is vizsgálható a terület. Ezért a temető teljes területéről drónnal készítettünk 3D-s és úgynevezett ortófotókat.

Amivel nekivágtunk a projektnek

1 drón

6 fő adatrögzítő

4 fő adatfeldolgozó

Eredmények

Teljeskörű állapotfelmérést nyújtottunk a köztemető jelenlegi képéről, a sírkövek és kegyeleti helyek általános állapotáról és elhelyezkedéséről. A drón által készített felvételeken egyaránt jelöltük a nyilvántartásból rendelkezésre álló és a helyszíni felmérés során keletkezett új adatokat is. A fényképeket hitelesített módon adtuk át, hely- és időbélyegzővel ellátva. Elkészítettük a temető 3D sematikus térképét is, ami felhasználóbarát módon tudja támogatni az önkormányzat ügyintézőinek mindennapi munkáját. A temető új nyilvántartásához az egyes sírokhoz tartozó adatokat excel táblázatba rendeztük, amiben - előre meghatározott feltételek mentén - statisztikai mutatókat is beállítottunk.

Főbb tapasztalataink

A DJI MAVIC Enterprise jól használható légifelvételek előállítására.Érdekességek

A temetőben összesen 4146 elhunyt személy fekszik 2270 darab sírban. A sírok közül 1029 darab volt minden szempontból rendben, 22 hamarosan lejárt, 756 már lejárt, 471 sír esetében pedig nem állt rendelkezésre adat.

További projektjeink

Érsekvadkerti köztemető felmérése

Részletek...

Az esztergomi Bazilika külső falának kárfelmérése

Részletek...

A budai Vár Oroszlános udvarának drónos felügyelete

Részletek...

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia

Részletek...

Vestibulum metus sapien, mattis eget nibh ut,nos Sed nec

Részletek...
Holman Ágoston
ügyvezető

Egyedi projekteket valósítunk meg! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Oszd meg velünk, hogy melyik szakterületen, és milyen jellegű kockázatelemzési, adatgyűjtési támogatásra lenne szükséged, hogy személyre szabott termék- és szolgáltatáscsomagot tudjunk kialakítani számodra.

Kapcsolat