Balaton part esete az Arculati kézikönyvvel

2024.04.24

A Megrendelő nehézsége:

  • A Balaton parton a települések arculata vegyes és kaotikus. Minden településnek külön költség lett volna arculati kézikönyvet készíttetni. Nem volt egy adatbázis, amiből dolgozhatnak a hatóságok (építészeti, természetvédelmi, stb). A nádas állapotáról sem találtak naprakész adatbázist. Nem volt ismert az sem, hogy melyik épület épült szabálytalanul.

Megrendelői haszon:

  • Nettó 101.250.000 Ft (!)
  • Precíz állapotrögzítés a természetvédelmi kincsekről
  • Szabálytalanul épített házak és műtárgyakra kivetett bírság
  • Nem kellett minden településnek külön beruháznia egy Települési Arculati kézikönyvre
  • Nem kellett helikoptereket igénybe venni
  • A felmérés környezetbarát módszerekkel zajlott

Hatékonyság növekedés:

  • +87%
Balatoni nádas csónakkal
Balatoni nádas csónakkal

A Projekt leírása:

Ahogy ámulattal tekintünk a Balaton partjának festői szépségére, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az emberi tevékenység nyomait, melyek hol inspirálóak, hol kihívást jelentőek a természet védelme szempontjából. A települések arculatának kusza és vegyes jellege olyan kihívást jelentett, melyet évtizedeken át megoldhatatlannak hittünk. Ahogy a nap sugarai megcsillannak a tó hullámain, úgy ragyog a megoldás fénye a kaotikus helyzetben.

A nádasok rejtett kincseinek és az építészeti hibák számát felmérő expedíciók új korszakot nyitottak a Balaton vidékén. A drónok csendes szárnyalása és a precíz mérések segítségével a természeti kincsek pontos állapotát rögzítették, miközben a szabálytalanul emelt építmények is fény derültek rájuk. Ahogy a hajnal fényei kisütöttek a múlt homályából, úgy tárultak fel a jövő lehetőségei is.

Loricatus neve a szívünkben forrón zeng. Az ő műszaki zsenialitása és elkötelezettsége a környezetvédelem iránt tette lehetővé, hogy ez a nagyívű probléma megoldódjon. Az ő vezetése alatt a felmérés környezetbarát módszerekkel zajlott, mely nemcsak a természetet óvta, de hatékonyságban is szárnyalt. A drónok által vezérelt expedíciók nemcsak a települések arculatát rögzítették, hanem a költségeket is csökkentették, míg a környezetbarát megközelítés a fenntarthatóságot is elősegítette.

A Megrendelő bátor döntése és Loricatus műszaki zsenialitása egyesült azon a vidéken, melynek szívében a természet és az emberi tevékenység oly sokszor találkozik. Ahogy a Balaton partjának színei és formái egyszerre tükrözik a múltat és a jövőt, úgy ragyog a kihívásokat legyőző emberi elszántság és technológiai fejlődés fénye is az égen.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!