Citadella, vakolat és bontás

2024.04.24

A Megrendelő nehézsége:

  • Naprakésznek kellett lennie a történelmi és kulturális jelentőségű területtel kapcsolatos változások, rekonstrukciós munkálatok, bontási, bővítési folyamatok, a terepi tényezők változásai kapcsán.

Megrendelői haszon:

  • 100+ mérnöknap, 50+ geodéta munkanap költségét takarították meg / kb. nettó 60.250.000 Ft
  • 500 m3 azbeszt veszélyes hulladék detektálása
  • Jogos pótmunka igény + profit
  • precíz elszámolás a bontással foglalkozó alvállalkozóval
  • téradatbázis a rossz felmérési tervek kijavítására
  • olyan termek felfedezése, amiről eddig nem tudta, hogy léteznek

Hatékonyság növekedés:

  • +83,5%
A megújuló Citadella
A megújuló Citadella

A Projekt leírása:

A Megrendelő számára a kihívások sosem álltak meg a változó környezeti tényezők és az építési munkák naprakész nyomon követésének szükségessége miatt. Ahhoz, hogy lépést tarthassanak a történelmi és kulturális jelentőségű terület átalakulásaival, rekonstrukcióival és bővítéseivel, valamint a változó terepi tényezőkkel, a Megrendelőnek egy modern és hatékony megközelítésre volt szüksége.

Az új technológiák és a folyamatos fejlődés révén a Megrendelőnek sikerült megtakarítania jelentős költségeket és időt azáltal, hogy drónokkal és lézerszkennerekkel végezte el a területi dokumentációkat és felméréseket. A drónok rendszeres felhasználásával sikerült biztosítani, hogy az adatgyűjtés folyamatosan és hatékonyan történjen, "ha esik, ha fúj".

A modern technológia által nyújtott előnyök nemcsak a költségmegtakarításban és az időhatékonyságban merültek ki. Az építési területről készült 3D pontfelhő alapján megfigyelhetővé váltak azok a változások, amelyek tervezői és minőségbiztosítási szempontból kulcsfontosságúak voltak. Ezáltal a Megrendelő pontos és átfogó betekintést kapott az építkezés minden egyes mozzanatába, ami lehetővé tette számára, hogy pontosan kezelje az esetleges problémákat és gyorsan reagáljon rájuk.

A projekt során a Megrendelő folyamatosan a modern technológia és a hosszú távú tervezés erejére támaszkodott. Az alkalmazott eszközök, mint a DJI Matrice 300 RTK, a Zenmuse kamerák és a lézerszkennerek, lehetővé tették számára, hogy sikeresen navigáljon a változó környezeti és munkakörülmények között, biztosítva ezzel a projekt zavartalan haladását és a kívánt eredmények elérését.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!