Az adatok nem hazudnak

2024.05.03

Sziasztok!

Nemrégiben egy lenyűgöző felfedezést tettem egy budapesti 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég - a Loricatus Group kft szolgáltatásai kapcsán, és úgy érzem, muszáj megosztanom ezt az élményt veletek.

Ahogy az új házunk tervezésén dolgoztunk, felmerült bennünk a kérdés: hogyan lehetne a legpontosabban és legátfogóbban felmérni a területet? Nos, a válasz nem is lehetett volna jobb: a 3D lézerszkennelés.

Először is, hadd magyarázzam el, mi is az a 3D lézerszkennelés. Ez egy olyan érintésmentes technológia, amely háromdimenziós információkat rögzít egy fizikai struktúráról. A lézerszkenner pontosan rögzíti a meglévő tárgyak adatait, és az eredmény egy pontfelhő, amely részletes és pontos információkat tartalmaz. Ahogy a mérnökök mondják, 

"Az adatok hazudni nem tudnak", és ez a technológia pontosan ezt bizonyítja.

Miért is lenne ez fontos nekünk? 

Nos, a tervezési folyamat során kritikus fontosságú pontos és részletes adatokkal rendelkezni. Pontosan ezért fordultunk a budapesti székhelyű céghez, amely a legújabb lézerszkenner technológiát alkalmazva nyújtja szolgáltatásait.

Az eredmény egyszerűen lenyűgöző. A lézerszkennelés során több millió pontot rögzítenek másodpercenként, ami lehetővé teszi a térbeli információk pontos rekonstrukcióját. Az adatok alapján megszületnek a meglévő állapot rajzai DWG vagy PDF formátumban, 3D modellek BIM, Revit, CAD vagy SketchUp formátumban, és még fotórealisztikus ábrázolások is létrejönnek a szkennelési adatok és a HDR-fényképezés kombinálásával.

Az adatok nem hazudnak
Az adatok nem hazudnak

Az új házunk tervezése során a 3D lézerszkennelés egyszerűen megkönnyítette az életünket. Nem csak pontos és részletes adatokat kaptunk, de a fotórealisztikus ábrázolások segítségével már most láthatjuk, milyen lesz az új otthonunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást, ha a legjobb eredményekre vágyik az építési projektjében.

Remélem, hogy ti is olyan lenyűgöző eredményeket fogtok elérni, mint mi!

Még sokat fogunk együtt dolgozni!