Károli Gáspár Református Egyetem története

2024.02.12

A Megrendelő nehézsége

  • A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)  jövőbeni, 27.000.000 négyzetmétes egyetemi épületének tervpályázatát összeállítani nagyon nehéz feladat volt úgy, hogy a Közbeszerzési törvény minden részletét (is) betartva kellett tervezőt választani. Hiteles, valós és pontos adatokat kellett a pályázó tervezők mindegyikének átadni. 

Megrendelői haszon

  • A Közbeszerzési törvény hiba nélkül be lett tartva
  • A pályázaton induló tervezőknek nem kellett egyenként, újra és újra a felmérés díjáért fizetnie
  • A beruházó megtarthatta magánál az adatokkal kapcsolatos tulajdonjogokat

Hatékonyság növekedés

  • +80%
lézerszkenner
lézerszkenner

A Projekt leírása

Ha elsőre nem is úgy tűnik, a KRE egyetemi épületének tervpályázatát összeállítani egy monumentális feladat. 27 ezer négyzetméteren keresztül mindent az utolsó mozzanatig meg kell tervezni és lefektetni, miközben minden apró részletnek meg kell felelnie a Közbeszerzési törvénynek. Hát nem lenne ez hihetetlennek tűnő feladat? Nos, azt kell mondjam, van egy vállalat, aki mindezt megcsinálta.

"A Loricatus az a cég, akik szembenéztek a lehetetlennek tűnő feladattal. Szakértelmükkel és a technológia erejével kikerülhetetlenül úrrá lettek minden kihíváson. A drónjaikkal és szkennertechnológiájukkal olyan adatokat gyűjtöttek, hogy azokat még a legigényesebb tervezők is ámulattal fogadták."

És mi az eredmény? 

Nem kevesebb, mint a a Közbeszerzési törvény hiba nélkül be lett tartva! Továbbá a pályázaton induló tervezőknek nem kellett újra és úra kifizetniük a felmérés díját, mert a Loricatus már minden adattal rendelkezett, amire szükségük volt a tervezés folyamán. És mi volt a legjobb része? A beruházó ráadásul megtarthatta az adatokkal kapcsolatos tulajdonjogokat.

Mekkora volt a projekt hatékonysága?  

"Az egész folyamat most már közel 80%-kal hatékonyabb, mint lett volna a Loricatus felmérése és technológiai eszköztára nélkül. Az, amiről beszélek, az az "amerikai álom" a 21. században! A Loricatus nem csak, hogy megcsinálta, de még be is bizonyította a jövő számára, hogy tessék, kérem, ezt így kell jól csinálni! Ez az, amit én  igazi sikernek hívok. Ez az, amit én nagyszerűségnek hívok!" [A beruházó]

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!