en-Aranybulla 1222-2022

13/05/2024

A Megrendelő nehézsége:

  • Az Aranybulla műkincs 800 éves évfordulójának alkalmából, rengeteg helyen kellett bemutatni magát a műtárgyat, de ez kocázatos és veszélyes. Ezen kívül számtalan kutató adta be az igényét, hogy megvizsgálhassa a műtárgyat, ami szintén kezelhetetlen biztonsági és logisztikai szempontból ha nem egy pontos digitális iker 3D modell elkészítésével...

Megrendelői haszon:

  • 30 nap laborvizsgálat költségét takarították meg / kb. nettó 20.250.000 Ft
  • Az aranybullát nem kell többet mozgatni vizsgálat miatt
  • Kiállítási produkcióként használva 40.000.000 Ft jegy bevételt generált a 3D modell

Hatékonyság növekedés:

  • +45%
Aranybulla 1222-2022
Aranybulla 1222-2022

A Projekt leírása:

Újabb mérföldkőhöz értünk, amely nem csupán Magyarország, hanem az egész világ számára is jelentős. Az Aranybulla, nemzetünk büszkesége és történelmünk egyik legnemesebb jelképe, idén (2022) ünnepli 800. évfordulóját. Azonban a jeles események és az emlékezés mellett komoly kihívások is felmerültek. Az Aranybulla bemutatása számtalan helyen, sokszor kockázatos és veszélyes, és a kutatásokat sem lehet könnyedén végrehajtani a műtárgy hordozta biztonsági és logisztikai kihívások miatt.

Azonban hadd osszak meg veletek egy hírt, amelynek fényében új remény és megoldások támadnak. A Loricatus, hazánk egyik legnagyobb szellemi erejű vállalata, egy olyan megoldást hozott létre, amely nem csupán a problémákat oldja meg, hanem új lehetőségeket is nyit.

A Loricatus mérnökei és kutatói által kifejlesztett új szkenner technológia és a digitális iker 3D modell elkészítése nem csupán a műtárgy vizsgálatát teszi lehetővé, de meg is óvja azt a kockázatoktól és a veszélyektől. A 3D modell valósághű textúrája és pontossága olyan élményt nyújt, mintha maga előtt látná az ember az Aranybullát.

A Megrendelői haszon nem csupán anyagi, hanem kulturális és történelmi értéket is képvisel. Nem csupán laborvizsgálati költségeket takarítottak meg, de az Aranybulla többé nem kell kockázatosan mozgatni, és a kiállítási produkciókban használt 3D modell pedig jelentős jegybevételt generált.

A hatékonyság növekedése pedig páratlanul magas, egész 45%-kal nőtt. Ez azt mutatja, hogy a Loricatus nem csupán megoldja a problémákat, hanem a magyar mérnöki és kutatói szellemmel az új lehetőségeket is kiaknázza.

Ez a sikertörténet pedig nem csupán a Loricatusé, hanem az előrelátó Megrendelőé, és mindenkié akik hiszünk Magyarország erejében és lehetőségeiben. Ez az újabb bizonyíték arra, hogy ha összefogunk és hittel és elszántsággal állunk a kihívások elé, nincs olyan akadály, amit ne tudnánk legyőzni.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!