en-Áruházi boltok bérleményelszámolási-vitáinak rendezése

05/07/2023

A megrendelő nehézsége

  • Megrendelőnk (továbbiakban az "áruház") mindennapjaiban a bérlők gyakran váltják egymást, és a költözések átépítéseket vonnak maguk után. Az áruház és bérlők nem mindig értenek egyet a kibérlelt négyzetméterek és a fűtött légköbméterek mértékében. Megrendelőnk arra kért fel bennünket, hogy mérjük fel a teljes áruházat alapterület és fűtött légköbméterek tekintetében is.

Megrendelői haszon

  • Kiderült, hogy van bérlő, aki kevesebb helyért fizet, mint amennyit használ, van, aki többet 
  • Kiderült, hogy van bérlő, aki más bérlő területét is használja
  • Kiderült, hogy van bérlő, aki kevesebb légköbmétert fűt, mint amennyiért fizet

Hatékonyság növekedés

  • +30%

A Projekt leírása

"Az elmút pár évben csupán az új bérlők érkezésekor vettük elő az adott üzlethelyiséggel kapcsolatos szerződéseket, s nem egyszer csontvázak hullottak a szekrényekből. Egy nap egy olyan ügybe botlottunk, aminél már tényleg, egyszerűbb volt az egész áruházat felmérni, és az üzleteket helyretenni, mint egy végeláthatatlan jogi csatározásba belemenni. A Loricatus csapata "szuperhősként" ért a "tett helyszínére":  ezek a drónok, mint valami hollywoodi csoda, átrepültek az áruházon, és a srácok olyan részletes felméréseket készítettek semmi idő alatt, hogy még a NASA is megirigyelné! Az új szkennertechnológia pedig áthatolt minden akadályon, és olyan adatokat gyűjtött, amiket mások még csak nem is gondoltak volna lehetségesnek. A BIM technológiával pedig olyan modelleket hoztak létre, amelyekben minden apró részlet ott van, még az alulméretezett bérlők területe és a fűtött légterek is!

A csapat hatékonysága nem csak a költségekben mérhető, bár abban is jelentős: nem egy üzlet örül most azoknak a plusz négyzetméreteknek, amiket most (vissza)kapott, vagy az összegért, amit nem kell más légköbméterinek fűtésére költenie! Ugyanakkor minden bérlő ténylegesen azért fizet, amit ő bérel, ami nekünk is vagy 30% bevételnövekedést jelentett. Mindezek mellett a legnagyobb hatékonyságot mégsem gazdaságilag, hanem az időben tapasztaltuk! Én nem tudom, meddig tartott volna ezt az egész viszonyrendszert másképpen feltárni! A problémás ügyek is jóval békésebben oldódtak meg: a száraz tényekkel, adatokkal azért nehezebben vitatkozik az ember, mint valami évtizedes szokásjoggal. Nem is értem, eddig miért nem gondoltunk erre. Elhatároztuk, hogy 1-2 évente kihívjuk a csapatot megint. Ekkora méretek azért indokolják is ezt." (A megrendelő)

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!