en-Budavári Kazamaták felmérése

13/05/2024

A Megrendelő nehézsége:

  • A Budai Várnegyed alatt elhúzódó kazamaták történelmi járatai felmérésre szorulnak, hogy fel lehessen újítani azokat

Megrendelői haszon:

  • 300 mérnöknap költségét takarították meg / kb. nettó 76.250.000 Ft
  • Kész felmérési terv
  • Kész geodézia
  • Megismert keresztmetszetek

Hatékonyság növekedés:

  • +75%
kazamaták lépcsője
kazamaták lépcsője

A Projekt leírása

Az elmúlt évszázadok szerteágazó csatáinak és történelmi eseményeinek tanúi vagyunk mind a mai napig a Budai Várnegyed alatt elhúzódó kazamaták történelmi járataiban. Ezek a sötét járatok, melyek a múlt rejtett sorsait őrzik, nem csupán a múlt emlékeinek színhelyei, hanem az évszázadok során örökölt kincsek és kultúrák tárházaiként is szolgáltak. Ám a múlt emlékei ápolása és megőrzése mindig is komoly kihívást jelentett, és a Budai Várnegyed esetében sem volt ez másképp.

A Megrendelő nehézségei között kiemelkedett az ősi kazamaták felmérése és azok felújítása. Az évszázadok során sok elkerülhetetlenül ismeretlen maradt a járatok pontos keresztmetszetéről, a geodéziai adataikról és azok műszaki állapotáról. Azonban, mint minden kihívás esetében, itt is felbukkant egy fényes remény: a Loricatus.

A Loricatus, a technológia modern lovagja, drónjaival és precíziós szkenner technológiájával haladék nélkül nekifogott a feladatnak. A drónok által végzett légifelvételek és a szkenner által rögzített adatok segítségével a Loricatus mérnökei és kutatói képesek voltak átlátni és felmérni a kazamaták bonyolult hálózatát és szerkezetét.

A Megrendelői haszon nem csupán anyagi, hanem a történelmi örökségünk megőrzése szempontjából is kiemelkedő. A Loricatus által megspórolt 300 mérnöknap költségeként körülbelül nettó 77.000.000 Ft került megtakarításra, miközben egy kész felmérési terv, teljes geodéziai adatok és megismert keresztmetszetek álltak rendelkezésre.

A hatékonyság növekedése történelmi szempontból is figyelemre méltó. A Loricatus által elért 75%-os hatékonyságnövekedés nem csak a modern technológia diadalát jelenti, hanem a múltunk iránti tisztelet és elkötelezettség győzelmét is.

Ez a történet nem csupán a Loricatusé, hanem mindannyiunké, akik hiszünk a múltunk értékeinek megőrzésében és a jövő iránti elkötelezettségben. 

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!