en-Csopak - avagy a szomszéd teteje mindig magasabb

13/05/2024

A Megrendelő nehézsége:

  • A szomszéd magasabb épületet épített, mint a Helyi Építési Szabályzatban megengedett. Ezzel az örök panorámát eltakarta. Azonban a szomszéd a magassági pontokat máshonnan mérte, mint ahogy az helyes.

Megrendelői haszon:

  • Visszabontották az épületet, így visszanyerte az örök panorámás teraszt.
  • A bírósági bizonyítékok jogszerűen készültek el, így nem kellett tartania a jogvitától.
  • A folyamat "pillanatok alatt" lezajlott.

Hatékonyság növekedés:

  • +99%
A balatoni örök panoráma
A balatoni örök panoráma

A Projekt leírása

Képzeljük el, hogy egy csendes kisvárosban, ahol az emberek nap mint nap élvezik az örök panorámát, hirtelen felhő borul a tájra. Egy szomszédos építkezés új magassági szintekkel bővíti az ég határait, és vele együtt az örök kilátást is elzárja. A helyi építési szabályzatot látszólag figyelmen kívül hagyva, a szomszéd merész lépésekkel épít magasabbra, mint ahogy azt a törvény előírja. Ám nem csak az új épület magassága vált kérdésessé, hanem az is, hogy pontosan honnan származnak ezek a magassági pontok.

A Megrendelő számára ez több mint egyszerű bosszúság. 

Ez az örök panoráma elvesztése, ami évekig a család számára jelentett nyugalmat és szépséget. De mint minden nehézség, ez is hordoz magában lehetőséget.

A Megrendelő megállt egy pillanatra, és gondolkodott. Nem hagyhatta figyelmen kívül a történelmi kilátást, de nem akarta elveszíteni sem az időt, sem a pénzt egy hosszadalmas jogi csatában. 

Ezért a család összefogott, és a Loricatust vetette be a probléma megoldására. 

Drónokat repítettek a magasba, hogy a legpontosabb felméréseket készítsék el. A légi felvételek precíz adatokkal szolgáltak, amelyek bizonyították: a szomszéd mérései nem voltak helyesek.

Az eredmény? Az örök panoráma terasz újra visszanyerte korábbi dicsőségét. Az épületet visszabontották, és a bírósági bizonyítékok alapján a jogviták elkerülhetők voltak. A folyamat, amely sokak számára lehetett volna hosszú és fájdalmas, "pillanatok alatt" lezajlott, a modern technológia és az elszántság erejével.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!