en-Magyar Zene Háza:  Hogyan változtatta meg a kivitelező az egész játékot?

13/05/2024

A Megrendelő nehézsége:

  • A kiviteli tervek nem voltak helyesek és a tükörszerkezethez milliméter pontos gyártmánytervet kellett készítenie.

Megrendelői haszon:

  • 50 mérnöknap költségét takarították meg / kb. nettó 6.250.000 Ft
  • precíz gyártmányterv
  • tökéletesen legyártott szerkezetek

Hatékonyság növekedés:

  • +75%


A projekt leírása:

A Magyar Zene Háza építésének lenyűgöző történetét követve bepillantást nyerünk egy olyan projekt kulisszái mögé, amelynek során a milliméteres pontosság és a precíz tervezés vált a kulcsfontosságú tényezővé. Az épület ikonikus fénykutaihoz szükséges tükörszerkezetek konszignálását a feladat rendkívül specifikussá tette, és a megoldásra csak a legmodernebb technológia nyújtotta a megfelelő választ.

Csapatunk lézerszkennert alkalmazott, mely nem más mint a Leica BLK360, hogy megvalósítsa a terepi munkákat. Ez az innovatív eszköz lehetővé tette számunkra, hogy szinte mikroszkópikus pontossággal rögzítsük a valós idejű adatokat, amelyek elengedhetetlenek voltak a tervezés során. A lézerszkennereknek köszönhetően szakembereink könnyedén navigálhattak az építkezés dinamikus kihívásai között, miközben a legapróbb részletekre is figyelmet fordítottak.

Magyar Zene Háza
Magyar Zene Háza

A terepi munka során begyűjtött adatok alapján a kidolgozott 3D-modell lett a projekt zászlóshajója. Ez a digitalizált térkép és az ahhoz kapcsolódó részletes tervek lehetővé tették, hogy a csapatok pontosan megtervezzék és kialakítsák a lakatos szerkezeteket, milliméteres pontossággal.

Az eredmények lenyűgözőek voltak. A projekt mérethelyes terv alapján valósult meg, ami lehetővé tette a gyártási folyamatok gördülékeny haladását. Ez a precíz megközelítés és a technológiai innovációk iránti elkötelezettség biztosította, hogy a Magyar Zene Háza építése során minden részlet a helyén legyen, és az eredmény a várakozásokat messze felülmúlja.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!