en-Vasszilvágyi rekultiváció alapja

13/05/2024

A Megrendelő nehézsége:

  • A vörösiszap katasztrófát követően hatalmas földterületeket kellet rekultiválni, amelyekből az évek alatt kedvezőtlen növényzet alakult ki. Ismeretlen, hogy mire lehetne használni ezeket a földterületeket, de olyan nagy a mennyiség, hogy bejárással ezt lehetetlen felmérni, és a geodéziai és térinformatikai méréseket is szükséges lenne elvégezni.

Megrendelői haszon:

  • Kiderült mely földterületeket lehet újra művelésbe vonni ami Évi 80.000.000. FT  plusz bevételt teremtett
  • Kijelölésre került, hogy hova lehet napelem parkot létesíteni, ami Éves szinten 30.000.000. Ft bevételt termetett
  • A folyamat "pillanatok alatt" lezajlott.

Hatékonyság növekedés:

  • +51%
Erdei felmérés fotója
Erdei felmérés fotója

A Projekt leírása

Hadd osszak meg Önökkel egy hírt, ami nem csupán a problémát oldotta meg, de új lehetőségeket is teremtett. A Loricatus, Magyarország vezető technológiai vállalata, új megközelítéssel lépett elő, hogy megoldja ezt a nagy kihívást.

A Scan drónok és a precíziós felmérések által, a Loricatus pillanatok alatt felmérte és kijelölte a rekultiválandó területeket, és még azt is meghatározta, hogy hol lehetne napelem parkokat létesíteni. Ez nem csak azt jelentette, hogy az érintett területek ismét hasznosíthatóvá váltak, de jelentős gazdasági bevételt is eredményeztek.

A Megrendelői haszon nem csupán anyagi, hanem a fenntarthatóság és a jövőbeli fejlődés szempontjából is kiemelkedő. Az újra művelhető területek éves bevételt generálnak, míg a napelem parkok hozzájárulnak az energiatermelés fenntarthatóbbá tételéhez.

Az új technológia és a hatékony megközelítés pedig lenyűgöző hatékonyságnövekedést hozott. A folyamat gyors és hatékony volt, és a hatékonyság növekedése nem kevesebb, mint 51%.

Ez a siker nem csak a Loricatusé, de mindannyiunké, akik hiszünk az innovációban és a fenntarthatóságban. Ez a megközelítés példaként szolgálhat mindannyiunknak arra, hogy hogyan tudunk új megoldásokat találni a legnagyobb kihívásokra.

Ez a gomb vezet Téged a feszültségmentes kooperációk világába!